+31 6 27 82 21 80 info@oppertopper.nl

Motorrijles

Al vanaf €1119 je motorrijbewijs! 

Motorrijopleiding

Niets evenaart de ongekende vrijheid en de unieke sensatie van het rijden op een motor. Wij leren je wat je allemaal met een motor kan doen: hoe je een bocht neemt, hoe je rustig je motor verplaatst en hoe je passeert. We leren je onder alle omstandigheden de motor in bedwang te houden ofwel hoe je een perfecte eenheid vormt met je motorfiets.

Voor de motoropleiding mag je al starten op je 17e jaar. Indien je nog niet in bezit bent van een rijbewijs B mag je beginnen met motor rijden, mits je in het bezit bent van een theoriebewijs categorie A (motor theorie). Ben je wel in het bezit van een rijbewijs B, dan dien je een geldig theoriebewijs categorie A (motor) te tonen op de dag van je praktijkexamen.

Op het motorrijbewijs geldt een beperking i.v.m. leeftijd

Ben je tussen de 17-20, jaar dan val je onder de A1 klasse, de lichte categorie, dat is 11 kw motorinhoud en 125 cc vermogen.
Ben je tussen de 20-24 jaar, dan val je onder de A2 klasse, de middelzware categorie, dat is 25 kw motorinhoud en 500 cc vermogen.
Ben je 24 jaar en ouder, dan val je onder de A klasse,  de zware categorie, dat is 45 kw motorinhoud en 650 cc vermogen.

Inhoud motoropleiding

Laten we het motorexamen eens nader bekijken. Het bestaat uit twee gedeeltes, namelijk voertuigbeheersing en verkeersdeelneming.

Voertuigbeheersing is op een gesloten parkeerterrein waar wij jou de basisprincipes leren van het motor rijden. Wij richten ons op het beheersen van de twaalf bijzondere verrichtingen. Op het examen kan je zeven van deze oefeningen verwachten. Als je deze goed volbrengt, mag je door naar het volgende examen namelijk verkeersdeelneming. Het uitslagformulier is 1 jaar geldig.

Verkeersdeelneming is het leukste gedeelte van de motoropleiding, nu mag je de openbare weg op. Hier besteden wij aandacht aan je zithouding, kijkgedrag, plaats op de weg en het zelfstandig rijden. De examinator wil zien dat je vlot en veilig met de motor om kan gaan. Onze ervaring is dat de meeste leerlingen met heel veel plezier hier naar terugkijken. Wij horen geregeld dat jullie aan ons terugdenken bij het nemen van bochten. Ga jij de uitdaging met ons aan? Wij wachten op je, vul vandaag nog het inschrijfformulier in of bel: 06-27 82 21 80.

Motorrijles wordt in de volgende regio’s gegeven: Hoorn, Amsterdam, Zaandam en Purmerend. Heb je vragen of we ook bij jou in de buur rijden vul dan het inschrijfformulier in of bel ons op 06-27 82 21 80. Een proefles motor is mogelijk voor slechts € 35,-.

Geef een bundel van twee lessen cadeau!

Autorijlessen of motorrijlessen cadeau geven? Nu tijdelijk van €80,- voor slechts €68,-