+31 6 27 82 21 80 info@oppertopper.nl

Automaat rijles in Amsterdam bij Rijschool Oppertopper

€50,- per 60 minuten

Automaat rijles Amsterdam

Wil jij graag in een automaat rijles in Amsterdam? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met onze bundels en pakketten word je op de optimale manier voorbereid. Niet alleen voor het examen natuurlijk. Met onze automaat rijlessen in Amsterdam word jij straks een zelfverzekerde deelnemer in het verkeer en weet je precies hoe je in bepaalde omstandigheden moet handelen. Maar voordat we daar verder op ingaan, kijken we eerst even waarom een rijschool met automaat in Amsterdam een goede keuze is.

Automaat rijles in Amsterdam is toch voor mensen met een handicap?

Het is een hardnekkige misvatting dat een zogeheten automaatrijbewijs alleen geschikt is voor de mensen die niet of nauwelijks kunnen schakelen, al dan niet vanwege een handicap. Sterker nog, het tegendeel lijkt waarheid te worden. De verwachting is dat er in de toekomst meer automaten op de weg zijn dan schakelauto’s. Daarmee is een automaatrijbewijs helemaal geen vreemde keuze.

Kies je voor automaat rijles in Amsterdam, dan ga je mee met de ontwikkelingen in de autobranche. Een automaat is vaak veel zuiniger dan een handgeschakelde auto – en daar komt de nadruk straks op te liggen. Hoewel de instapprijs van een automaat iets hoger is, is kiezen voor een automaat bij de rijschool in Amsterdam verstandig omdat de vaste lasten straks een stuk lager liggen.

Mag ik een handgeschakelde auto rijden met een automaatrijbewijs?

Kies je voor automaat rijlessen in Amsterdam en slaag je voor je examen, dan krijg je een rijbewijs. Dat rijbewijs is alleen bedoeld om te rijden in automaten. Hoewel er gesproken wordt over aanpassen van de regelgeving, mag je op dit moment niet in een handgeschakelde auto rijden met een automaatrijbewijs. Wil je alsnog in een schakelauto rijden, dan moet je opnieuw je rijbewijs halen en afrijden in een schakelauto.

Met het groeiende aanbod aan automaten en de dalende vraag naar handgeschakelde auto’s is het echter nog maar net de vraag of dit wel een reden is om geen automaat rijles in Amsterdam te nemen.

Zijn automaat rijlessen in Amsterdam makkelijker dan lessen in een schakelauto?

Hoewel de meningen hierover verschillen, kunnen wij uit onze ervaring zeker stellen dat het rijlessen in een automaat makkelijker is dan het rijden in een schakelauto. Allereerst omdat het constant schakelen geen onderdeel meer is van het autorijden. Daarnaast hoef je het toerental niet telkens in de gaten te houden, ook niet tijdens het afrijden.

Het is echter niet zo dat het ontzettend gemakkelijk is om te kiezen voor een rijschool met automaat lessen in Amsterdam. Rijden in een automaat brengt eigen uitdagingen met zich mee. Onze instructeurs nemen graag de tijd en aandacht om samen met je door het proces te lopen, zodat je precies weet waar je op moet letten en hoe een automaat nou eigenlijk werkt.

Kan ik wel een auto kopen na automaatlessen in Amsterdam?

Je hebt ongetwijfeld mensen horen vertellen over hoe duur een automaat is ten opzichte van een handgeschakelde auto. Dat verhaal is een beetje achterhaald geraakt. In aanschaf is een automaat vaak iets prijziger dan een handgeschakelde auto. Tegelijkertijd zit er vaak wat minder onderhoud aan en zijn de maandelijkse kosten bij juist gebruik lager, waardoor het verschil eigenlijk minimaal wordt. Daarnaast zetten de meeste fabrikanten in op automaten en blijven zij dit in de toekomst ook doen. Met dat in het achterhoofd is kiezen voor een automaat rijschool in Amsterdam zeker geen verkeerde keuze.

Ik heb een automaatrijbewijs en wil nu in een schakelauto rijden. Hoe werkt dat?

Stel je voor dat je bij een rijschool met automaat in Amsterdam gelest hebt en afgereden bent. Dan mag je niet in een schakelauto rijden. Je hebt dan een nieuw rijbewijs (ook wel volledig rijbewijs genoemd) nodig. Daarvoor hoef je eigenlijk alleen nog een keer examen te doen.

Het theorie-examen heb je immers al binnen en ook rijlessen zijn niet vereist. Wij raden je echter wel aan om een paar lessen te nemen, om zo te wennen aan het schakelen. Een examinator wordt er niet blij van wanneer jij tijdens je rijexamen besluit ‘tanden te poetsen’ (schakelen op foutieve manier zonder volledige ontkoppeling).

Ik wil automaat rijles in Amsterdam volgen. Wat heb ik nodig?

Je mag tegenwoordig al beginnen met lessen wanneer je 16,5 jaar oud bent. Je kunt je rijbewijs gemakkelijk halen op je 17de wanneer je een snelle leerling bent. Je mag dan nog niet zonder begeleiding rijden: dat mag pas wanneer je 18 bent. Dan mag je overal rijden waar je wilt, ook zonder begeleiding. Begin daarom lekker vroeg: je kunt dan wat meer ervaring opdoen met een ervaren bestuurder naast je, zodat je helemaal voorbereid bent op het moment dat je in je eentje achter het stuur mag zitten en zelf bepaalt waar de reis heen leidt.

Waarom kies ik voor OpperTopper?

  • Persoonlijke aandacht voor al onze cursisten
  • Jarenlange ervaren met automaten en handgeschakelde auto’s
  • Aantrekkelijk wagenpark met goed onderhouden auto’s
  • Complete pakketten / losse lessen / bundels
  • Flexibiliteit en scherpe tarieven
  • Complete bundels inclusief motorexamen

Wij zijn een allround lesbedrijf en rijden in Amsterdam en omgeving. Onze ervaring leert ons dat een persoonlijke benadering door ervaren instructeurs de beste basis is. Niet alleen voor het slagen voor een rijbewijs voor een automaat, handgeschakelde auto, brommer of motor, maar ook voor jouw toekomst als verkeersdeelnemer. Onze instructeurs worden vaak geroemd om hun geduld, slimme tips en de jarenlange kennis die zij tijdens de rijlessen overbrengen aan de cursisten, die daar tijdens en na het examen profijt van hebben. Met onze automaat rijlessen in Amsterdam weet je zeker dat je klaar bent voor de toekomst.

Kiezen voor pakketten met automaat rijlessen of juist niet?

Kun jij goed inschatten hoe goed jij bent in het rijden van een automaat? Bijvoorbeeld omdat je al vaker in een auto gezeten hebt of gevoel voor het rijden hebt? Dan kun je een startpakket nemen, zodat je weinig kosten hebt. Kun je nog niet zo goed inschatten hoe goed je bent met een auto of wil je dat wij een analyse doen? Boek dan een proefles tegen een gereduceerd tarief. Onze instructeurs kunnen dan heel snel inschatten wat het beste bij je past.

In overleg met de instructeur kun je het pakket altijd gaandeweg uitbreiden, wanneer je het idee hebt dat je nog niet klaar bent voor je examen en meer automaat rijlessen wilt in Amsterdam – of juist minder lessen nodig gaat hebben voordat je aan het examen begint.

De rijschool met automaat rijlessen in Amsterdam staat voor je klaar

Wil jij graag rijlessen in een automaat in Amsterdam of wil je meer weten over de mogelijkheden voordat je een keuze maakt? Neem dan vooral eens contact met ons op. Onze instructeurs nemen je graag mee in de auto zodat je echt kunt ervaren wat het beste bij je past.

Heb je vragen of wil je direct een afspraak maken? Bel ons op 06 27 82 21 80 of mail naar info@oppertopper.nl voor meer informatie.

Ervaringen

Wat zeggen onze klanten?

Vandaag in 1x geslaagd bij CBR te Haarlem! Hele goede begeleiding gedurende het proces tot afrijden. Relaxte auto om in te lessen, flexibele tijden om te rijden, zowel doordeweeks als in het weekend. Kortom, ik zou deze rijschool zeker aanraden aan mensen die vlug de weg op willen met een rijbewijs op zak. *OPPERTOPPER*
Jesse

Twee weken geleden ben ik in één keer geslaagd voor mijn rijbewijs.

Ik ben Ron erg dankbaar voor zijn engelengeduld. Ik zal je aan iedereen aanbevelen.

Bedankt hiervoor!

Gerard

Mijn naam is Eglysse, een zeer oude leerling. Ik ben heel dankbaar voor het geduld en de hulp van mijn instructeur.

Mijn tip is: “goed je verstand gebruiken want zo voorkom je ongelukjes, niet stoppen met lessen, gewoon doorgaan”.

Succes iedereen en ik hoop dat jullie je rijbewijs halen!

Eglysse

Geduldige instructeur, die goed zag waar mijn leerpunten zaten; na een paar lessen mijn rijbewijs op zak!
Tasana